Jos mun tuttuni tulisi

Käännökset Tausta-aineistot Zetterqvistin suurhanke Jos mun tuttuni tulisi-runo Ohjeet Palaute

Käyttöohjeet

Tekijänoikeus ja viittausohjeet

Editiossa julkaistavat kuvat ja transkriptio ovat ovat vapaasti ladattavissa Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0) -lisenssillä.

Verkkojulkaisuun viitattaessa on ilmoitettava verkkojulkaisun nimi, tekijä, julkaisuvuosi ja osoite sekä viittausajankohta:

Jos mun tuttuni tulisi -verkkojulkaisu. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2022. Saatavissa: https://editiot.finlit.fi/exist/apps/tuttuni (viitattu 10.2.2022)

Viitattaessa verkkojulkaisun tausta-artikkeleihin on mainittava kirjoittaja ja suora linkki tekstiin. Esimerkiksi:

Kallio Kati: Jos mun tuttuni tulisi. Jos mun tuttuni tulisi -verkkojulkaisu. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2022. Saatavissa: https://editiot.finlit.fi/exist/apps/tuttuni/artikkeli.xml (viitattu 10.2.2021)

Selaintuki

Verkkojulkaisu toimii parhaiten Chrome- ja Firefox-selaimilla. Microsoft Edge- ja Internet Explorer-selainten käyttöä ei suositella.

Käännökset-valikko

Käännökset-valikko on verkkojulkaisun päänäkymä. Kustakin käännöksestä on listattu alkuperäinen ranskankielinen otsikko, sen suomennos, kääntäjän nimi, ammatti tai arvo ja/tai paikka (mikäli tiedossa) sekä VIAF-viite (jos olemassa). Käännökset on järjestetty faksimilekuvien tunnusten eli käsikirjoituksen digitointijärjestyksen mukaan. Luettelon voi järjestää uudelleen otsikkojen tai kirjoittajien perusteella. Luetteloa voi rajata vasemman laidan faseteilla: käännöksen kieli, kääntäjän nimi, kääntäjän ammatti tai arvo ja kääntäjän paikka. Käännöksiä voi lisäksi hakea otsikon tai kirjoittajan perusteella Suodata-kentässä. Haku tukee täsmällisen haun lisäksi katkaisuhakuja (hakutermi*), sumeita hakuja (hakutermi~) sekä yhdistelmähakuja (hakutermi AND hakutermi, hakutermi OR hakutermi). Käännösten XML-tiedostot voi ladata joko niiden alta löytyvistä Lataa TEI -linkeistä tai valikon päällä näkyvästä Lataa kaikki-linkistä.

Käännösten näkymä

Kustakin käännöksestä näytetään faksimilekuvat ja metatiedot (kieli, murrealue, kääntäjän tiedot). Kuvia voi suurentaa, pienentää ja avata koko näytön kokoiseksi. Mikäli kuvia on useampia, niissä pääsee liikkumaan eteen- ja taaksepäin nuolinäppäimillä. Joissakin käännöksissä on faksimilekuvien rinnalle transkriboitu käännösten oheen liitettyjä huomioita. Tekstin poistot on merkitty yliviivauksella, lisäykset alleviivauksella ja vihreällä värillä. Pitempää tekstiä voi vierittää hiiren pyörällä viemällä hiiren osoittimen tekstin kohdalle.

Tausta-aineistojen valikko ja näkymä

Valikko sisältää SKS:n käsikirjoituksen oheisaineistot, joista suurin osa liittyy Zetterqvistin suunnittelemaan julkaisuhankkeeseen. Aineistot voi järjestää tunnusten tai otsikkojen mukaan ja otsikoita voi hakea. Myös tausta-aineistojen XML-tiedostot voi ladata itselleen. Tausta-aineistojen kuvissa ja transkriptioissa voi siirtyä eteen- ja taaksepäin sivun laidoissa näkyvillä nuolinäppäimillä.

Saavutettavuus eXist-db TEI Publisher